Нужни продукти
0,500 кг. Сьомга филе (чисто филе)
0,300 кг. Черен (императорски ориз)
1 скилидка Чесън
1 с.л. Зехтин
0,040 кг. Сушен домат (около 4 половинки)
2 клонки Розмарин
2 щипки Сол
1/2 бр. Лимон
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 20 минути
общо 35 минути
Стъпки
Стъпка 1 1

Подготвяне на филето за изпичане (завиване във фолио за печене заедно с розмарина, чесъна и малко зехтин, по желание може да се добави и лимон).

Стъпка 2 2

Сваряваме ориза в предварително кипнала вода със сол. След като се свари ориза, го охлаждаме.

Стъпка 3 3

В загрята мазнина поставяме сушените домати, предварително нарязани (тънки ивици).

Стъпка 4 4

Гасим с вода и добавяме ориза, овкусяваме го и оставяме да редуцира (да се сгъсти), тук пожелание може да се добави лимонова кора за допълнителен аромат.

Стъпка 5 5

Сервираме с изпеченото филе от сьомга.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти