Генерал Тошевски гювеч
нужно време
135 минутипорции
7трудност
- -сготвиха
2Взема се голям гювеч! Зелевите листа се оформят като за сърми! Свинското месо нарязано на парчета се овкусява с подправка за месо и се оставя 20 мин. Пилешкото месо нарязано на ивици се овкусява с вегета и се оставя за 20 мин..
Чуканчетата от зелевите листа с част от листа се нарязват на ситно и се поставят на дъното на гювеча.
Свинското месо се овалва в измития ориз и се завива в зелев лист, поставят на дъното на гювеча, следващият ред е от нарязаните на ивици пилешко месо, след което се поставят нарязани на едро моркови.
В тиган се запържват леко гъбите и се залива заедно с мазнината върху пилешкото.
След това се налива виното и водата бекона нарязан на ленти се поставя най отгоре, след което всичко се покрива с зелеви листа, похлупва се с капака на гювеча и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като заври се засича час и половина.
Преди консумация се настъргва кашкавал.
забравих за сметаната тя се слага малко преди края на готвенето
егати вкусните резепти!всичко 6те изпробвам!радвам се че ви откриx и че ви има!xиляди благодарности.всеки ден 6те сам в този саит.
Хареса ми рецептата,но ми се ще да направя малка корекция-гювеча винаги се слага в студена фурна,защото ще се спука от 200*.