Нужни продукти за пазаруване

500 гр. кайма
1 глава стар лук
1 яйце
чубрица
500 гр. сварени картофи
сол
3-4 броя кисели краставички
100 гр. настърган кашкавал
30 мл. прясно мляко
30 гр. масло
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути

Стъпки

Омесваме каймата с нарязания на дребно лук, добавяме яйцето и чубрицата.
В малка обла тавичка разстиламе каймата и печем в загрята фурна. Сварените картофи се пасират добавяме сол, прясното мляко и маслото. Разбъркваме на гладко пюре.
Киселите краставички се нарязват на колелца.
Върху изпечения блат от кайма се нареждат киселите краставички, върху тях се поставя картофеното пюре и се поръсва с настъргания кашкавал.
Връщаме в фурната за кратко да се запече кашкавала само отгоре. Изваждаме поставяме в чиния и украсяваме с колелца кисели краставички или морков. Много е вкусно и ефектно!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти