Капама Деси
Mаринатата се разбърква добре и пържолите да са оваляни в нея предварително поне 4 часа.
За сармите:
Нарязваме и запържваме лука, чесъна, моркова, добавяме каймата, като се стараем да я надробим на ситно, докато пържим, добавяме измития ориз, запържваме още малко и добавяме доматения сос и 1 ч.ч. вода.
Като попие ориза - водата, завиваме сарми и преди да наредим 1 пласт, намазваме гювеча с масло и слагаме зелев лист на дъното и нареждаме сармите.
След това прибавяме пържолите, които са намазани с маринатата и са престояли най-малко 4 часа в нея, след пържолите, слагме 1 зелев лист, след това слагаме ред, сарми и върху тях слагаме суровата наденица, ако е останала марината, слагаме 1 к.ч. вода и изсипваме в гювеча, да може да слезе до дъното.
Намазваме наденичките с олио, дупчим с клечка за зъби и ги нареждаме, накрая отново слагаме 1 зелев лист, затваряме и печем на 200*C за около 120 мин.