Месото се нарязва на малки късчета, залива се с 5-6 ч.ч. вода и се вари до полуомекване заедно с нарязан праз и 1 нарязан домат. Посолява се, след като кипне.
В сгорещената мазнина се прибавят последователно и се задушават нарязаният на дребно стар лук, останалия домат и брашното. Заливат се с малко бульон от месото и се изсипват в чорбата.
След това се прибавят оризът, предварително попареният и нарязан на кубчета дроб и лютивите пиперки.
Чорбата се доварява, застройва се с разбитото яйце, което в този случай трябва да се пресече, поръсва се с черен пипер и ситно нарязаните магданоз и джоджен, подкиселява се с оцет и се поднася.
Нужни продукти
250 гр овнешко месо
200 гр овнешки дроб
5 с.л. растително масло
1 – 2 стръка праз лук
1 глава стар кромид лук
2 бр. червени домати
1 с.л. брашно
3 с.л. ориз
1 яйце
4-5 бр. лютиви пиперки
магданоз
джоджен
черен пипер
оцет
сол на вкус
Нужно Време
подготовка
90
минути
готвене
60
минути
общо
150
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти