Кюфтета по Цариградски
Нужни продукти
500 гр свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100 мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
500 гр картофи
50 гр краве масло
200 мл прясно мляко
сол
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Mнения на кулинари
добави коментар
17.03.2010 г. 17:38
страхотно е става бързо и лесно и не се изискват много продукти
Подобни рецепти
много е вкусно !!!