Нужни продукти
за тестото:
1 с.л. сол
2 с.л. захар
1 кубче мая
1/2 литър прясно мляко
брашно
за поливане на миленките:
2 с.л. галета
1 ч.л. сол
1 пакетче масло 180г.
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 40 минути
общо 100 минути
Стъпки

Млякото трябва да е хладко. В него се разтваря маята, и заедно с продуктите за тестото се меси меко тесто. Оставя се да втаса 15-20 мин. да удвои обема си.

От втасалото тесто се правят малки топчета като орехи. Поставят се плътно в намазана с масло тава, и поръсена с брашно. Отгоре се заливат със сместа от разтопеното масло, солта и галетата, объркани добре.

Слагат се в студена фурна, включва се на 180 градуса, и се пекат 30 мин. Добър Апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
29.10.2010 г. 20:11 Полезен 0

Когато бях дете им викахме "милинки", не "миленки". И, честно казано, предпочитам ги със сирене, не с галета. Не ми харесва рецептата, но това е въпрос на вкус, наистина. :)

К@ерина коментира
Подобни рецепти