Нужни продукти
350 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
2 пакетчета масло за заливката
1 л. прясно мляко
200 гр. захар
5 яйца
1 ванилия
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

От брашното, водата и солта омесете тесто.
Оставе­те го за малко и след това го разделете на топчета.
Всяко топче разточете на тънка кора.
Намажете обилно всяка кора с разтопено масло и нарежете на ивици. Намажете тавичката за печене с масло и в нея поставете тестените ивици.
Поставете да се пекат на умерена фурна, докато станат златисти. След това извадете от фурната и оставете да изстинат.

През това време в тенджера, сипете прясното мляко и захарта. Оставете да заври и захарта да се стопи. Като се охлади леко, прибавете към разбитите яй­ца и ванилията и изсипете сместа върху изстинали­те кори.
Печете баницата на умерена фур­на до сгъстяване на заливката. Поднесете баницата топла, нарязана на квадратни парчета.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти