ЗА
рецептата
Поднася се с варени картофи с масло и салата.
Нужни продукти
800 гр свинско бон филе
черен пипер
сол
брашно
4 с.л. доматено пюре
4 жълтъка
600 гр кашкавал
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
10
минути
общо
50
минути
Стъпки
Почистеното от ципи месо се начуква леко, нарязва се на 12 парчета, наръсва се с черен пипер и сол, оформя се и се овалва в брашно.
Пържи се само от едната страна за малко в много гореща мазнина, след това се слага от към неизпържената страна, в намазана с мазнина тава.
Отгоре се намазва със смес от доматеното пюре, жълтък и малко сол, а върху нея се наръсва с настърган кашкавал.
Пече се 5-8 мин. в много гореща фурна, докато се разтопи кашкавала.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти