Блат: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците с 100 гр. захар се разбиват на пяна, прибавя ме лимонената кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и добавяме  жълтъците, какаото, орехите и брашното. Всичко се обърква леко, изсипва се във тортена форма или тавичка намазана с масло и поръсена с брашно. Печем на умерена фурна до порозовяване.
 Крем: Маслото се оставя да омекне, прибавят се захарта, орехите, млякото и ванилията, всичко се бърка до побеляване.
 Сироп: Захарта и водата се варят 5 мин., прибавя се ромът.
 Блатът се разрязва на две половини, сиропираме долната, мажем с крем, слагаме другата, сиропираме намазваме с крем и наръсваме със смлени орехи.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                 Блат:                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 8 яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 170 гр. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 160 гр. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 100 гр. смлени орехи                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1/2 настъргана кора от лимон                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 30 гр. какао                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 Крем:                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 200 гр. масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 160 гр. пудра захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 150 гр. смлени орехи                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 100 мл. прясно мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 ванилия                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 Сироп:                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 400 гр. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 350 мл. вода                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 с.л. ром                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        