Нужни продукти
1 прасенце
125 г. масло
сока от 1 лимон
1 ч.ч. бира
черен пипер
червен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 120 минути
общо 135 минути
Стъпки

Изчистеното и измито прасенце се намазва с половината масло, посолява, поръсва с черен и червен пипер отвътре и отвън. Оставете да престои около 1 час с подправките. За да запази формата може да сложите празна консервена кутия в коремната кухина. Поставя се по корем. В тавата сложете кръстосани лозови пръчки и равни части вода и бира. През 15 мин. се маже с останалото масло и соса около него. Пече се на умерена фурна около 2 часа според големината на прасенцето.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти