Нужни продукти                        
                        
                                
                                 1 пиле
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 50 г масло
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 ч.ч. заквасена сметана 
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 2 жълтъка
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 сок от половин лимон
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 черен пипер
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 сол
                                
                            
                                                                                                            Стъпки
                        Нарязваме почистеното пиле на порции, посоляваме поръсваме с черен пипер и го пържим в масло на слаб огън. Сипваме 1 ч.ч. вода и задушаваме на тих огън да омекне. Добавяме сметаната разбита с жълтъците, солта и лимоновия сок, варим още малко на слаб огън и поднасяме.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти