Нужни продукти
500 г. пилешки гърди /2 бр./
1/2 ябълка
100 гр. стафиди
хрян с майонеза от бурканче
1 малка кофичка сметана
200 г. замразени зеленчуци /морковчета, броколи, грах и т.н./
соев сос
индийско орехче
олио
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути
Стъпки

Разрежете пилешките гърди като пеперуда на две и ги поначукайте леко.

Намажете вътрешната страна на пилешките гърди с хряна.

Нарежете тънки резени от ябълката и ги наредете отгоре на хряна.

Посипете със стафиди отгоре на ябълката.

Загърнете гърдите като се затваря мида, укрепете с клечка за зъби ако е необходимо.

Загрейте олиото /или зехтин, краве масло/ в дълбок тиган.

Положете филетата в тигана и ги наръсете с индийското орехче.

Когато долната страна на филетата побелее, обърнете ги на другата страна и подредете замразените зеленчуци около тях.

Посипете зеленчуците с малко индийско орехче и разбъркайте леко с месото.

Затворете тигана с капак и задушавайте всички съставки за 5 минути.

Разбъркайте сметаната и добавете я в тигана, добавете малко соев сос.

Оставете така за още 3 минути.

Обърнете гърдите за последно за още 3 минути.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти