Питката на Вили
В 50 мл. топло прясно мляко размиваме маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно, оставяме за 10 минути да се активира. В голяма купа с пресято брашно(около 500 гр.,ако лепне тестото добавете, още малко) правим кладенче и в него разбиваме яйцата. Прибавяме маята, останалото прясно мляко, киселото мляко, солта и олиото. Замесваме меко тесто и оставяме 40 минути да втасва.
После делим тестото на 3 равни части. Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазваме с олио и редим отгоре и втора кора и нея намазваме с олио и редим третата кора.
Трите кори завиваме на руло и нарязваме на равни триъгълници. Нареждаме в намаслена тава, намазваме с разбития жълтък и поръсваме сусам. Печем 40 минути до зачервяване в загрята фурна.