В 50 мл. топло прясно мляко размиваме маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно, оставяме за 10 минути да се активира. В голяма купа с пресято брашно(около 500 гр.,ако лепне тестото добавете, още малко) правим кладенче и в него разбиваме яйцата. Прибавяме маята, останалото прясно мляко, киселото мляко, солта и олиото. Замесваме меко тесто и оставяме 40 минути да втасва.
После делим тестото на 3 равни части. Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазваме с олио и редим отгоре и втора кора и нея намазваме с олио и редим третата кора.
Трите кори завиваме на руло и нарязваме на равни триъгълници. Нареждаме в намаслена тава, намазваме с разбития жълтък и поръсваме сусам. Печем 40 минути до зачервяване в загрята фурна.
Нужни продукти
300 мл. прясно мляко
1 к.ч. кисело мляко
2 яйца (без един жълтък той е за намазване)
30 гр. мая
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 равна с.л. сол
50 мл. олио
брашно за меко тесто
сусам по желание
Нужно Време
подготовка
60
минути
готвене
40
минути
общо
100
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти