Нужни продукти

1 пиле
1 1/2 ч.ч. ориз
125 гр. краве масло
3 гл. кромид лук (или праз)
сол
черен пипер
чесън
оцет на вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути

Стъпки

Пилето се сварява с черен пипер и сол. Нарязва се на парчета.
Ситно нарязаният лук се задушава до омекване в по-голямата част от мазнината, залива се с 4 и 1/2 ч.ч. бульон от пилето (ако е необходимо се долива топла вода) и се кипва. Прибавя се оризът и се вари 2-3 минути, след което се изсипва в тавичка. Отгоре се нарежда месото и се поръсва с черния пипер.
Ястието се слага във фурната да се запече. Изважда се, преди оризът да е поел всичката вода, и се покрива с хартия и кърпа, за да се задуши. Полива се със счукания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 супени лъжици бульон, и с останалото леко запържено масло и се поднася.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти