Нужни продукти
1,5 кг. шаран
300 гр. ориз
1 червена чушка
1 зелена чушка
250 гр. гъби
50 гр. луканка или сушеница
7 бр. маслини
1 голяма глава червен лук
1 бр. домат
черен пипер
сол
чубрица
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
45
минути
общо
90
минути
Стъпки
За плънката:
Леко кипваме 1/3 от ориза към него прибавяме ситно нарязани - 1/3 от гъбите, луканката(сушеницата), и маслините. Осоляваме плънката, като и добавяме чубрица и малко черен пипер.
С така готовата плънка пълниме, вече изчистения шаран зашиваме го и го поставяме в омазнена тавичка. Покрай него поставяме останалия ориз, гъбите нарязани по на едро, рендосания домат и вода.Осоляваме и поръсваме с малко черен пипер.
Шарана го нацепваме по ширина и поставяме чушките нарязани на лентички (парче зелена парче червена), посоляваме малко. И печем.
Mнения на кулинари
добави коментар
10.08.2010 г. 22:44
Страxотна рецепта. Тази вечер иадоxме. Много вкусна бе6е
Подобни рецепти
Аз също я приготвих с малки промени -сложих праз вместо червен лук и много повече маслини и зелени и черни във цялата плънка.Домат изобщо не ползвах.Стана изключително вкусно!Аз не обичам пълнен шаран, но тази рецептата е невероятна!Препоръчвам!