Сините сливи се разрязват и обезкостяват.
Пълнят се със сиренето.
Затварят се и се завиват в пушен бекон или прошуто.
Слагат се върху скарата за около минута и се обръщат бързо от всички страни.
Това е прекрасно мезе за любителите на бялото вино - хайде наздраве от мен.
Аз ги правя, но използвам сушени сливи без костилки и синьото сирене омесвам предварително с натрошени на парченца ядки - бадем, лешник, орех - каквито имам подръка. И за да не се развива беконът, набождам всяка подготвена слива с клечка за зъби. След това ги пека в една миниатюрна фурничка за сандвичи. Отлично мезе не само за бяло, но и за червено сухо вино. Ако сините сливи са твърде сухи, може предварително да се накиснат в малко вино и преди пълненето внимателно да се подсушат.
Благодаря за вашата споделена промяна на рецептата. Имате ли въпрос относно оригиналната рецепта или искате ли някаква допълнителна информация?