Пълнено прасенце по гръцки
Направете нарези на кестените откъм широката част, сварете ги и ги обелете.
Измийте и почистете прасенцето отвън и отвътре и го подсушете.
Измийте и нарежете свинския дроб на ситно.
В маслото запържете лука и прибавете дроба.
Когато дробът е готов, налейте виното в тенджерата.
Добавете доматите, кестените, кедровите орехи, сол, черен пипер, подправките, които сте избрали, и малко вода.
Когато започне да кипва сосът, махнете съда от огъня и добавете кашкавала. Разбъркайте добре.
Намажете прасенцето със сол и черен пипер, полейте го с лимонов сок.
Напълнете прасенцето с плънката и го зашийте.
Намажете голяма тава и поставете прасенцето в нея.
Печете прасенцето на 180-200 градуса, като от време на време го обръщате и поливате с отделения сок, за да се зачерви равномерно.
Ако е нужно, долейте малко вода в тавичката от време на време.
Печете, докато месото започне лесно да се отделя от костите.