Нужни продукти
1 прасенце - сукалче
500 гр. свински дроб
3 бр. ситно нарязани глави лук
150 г. кедрови орехи
зелени подправки по ваш вкус магданоз, майорана, мащерка
500 гр. кестени
3 бр. ситно нарязани домата
200 г. твърд кашкавал, нарязан на кубчета
1 ч.ч. бяло вино
4 бр. сок от лимони
краве масло
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 120 минути
общо 180 минути
Стъпки

Направете нарези на кестените откъм широката част, сварете ги и ги обелете.

Измийте и почистете прасенцето отвън и отвътре и го подсушете.

Измийте и нарежете свинския дроб на ситно.

В маслото запържете лука и прибавете дроба.

Когато дробът е готов, налейте виното в тенджерата.

Добавете доматите, кестените, кедровите орехи, сол, черен пипер, подправките, които сте избрали, и малко вода.

Когато започне да кипва сосът, махнете съда от огъня и добавете кашкавала. Разбъркайте добре.

Намажете прасенцето със сол и черен пипер, полейте го с лимонов сок.

Напълнете прасенцето с плънката и го зашийте.

Намажете голяма тава и поставете прасенцето в нея.

Печете прасенцето на 180-200 градуса, като от време на време го обръщате и поливате с отделения сок, за да се зачерви равномерно.

Ако е нужно, долейте малко вода в тавичката от време на време.

Печете, докато месото започне лесно да се отделя от костите.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти