Яйца с гъби и кашкавал
Нужни продукти
4 яйца
100 г гъби
50 г масло
300 г прясно мляко
2 с.л. брашно
100 г кашкавал
2 с.л. галета
сока на половин лимон
черен пипер
Стъпки
Измитите гъби се нарязват на дребно и се задушават в половината от маслото. Останалото масло се загрява и се слага в брашното и млякото и се разбърква хубаво. Сместа се разделя на две части. Към едната част се добавят гъбите, настъргания кашкавал,( като оставяме малко), сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и се изсипва в огнеупорен съд намазан с масло и поръсен с галета. Отгоре се изсипва останалата част от сместа, разбъркана с разбитите на сняг белтъци и сол на вкус и черен пипер. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се пече на умерена фурна. Поднася се топло.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти