Ястие от кнакер и леща
Накисваме лещата от предната вечер във вода.
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме заедно с маслото в голяма тенджера. След това пресоваме скилидката чесън и задушаваме за малко, заедно с лука. Слагаме в тенджерата лещата, сипваме водата и оставяме да къкри на слаб огън (докато лещата омекне - около 30-40 минути). Накрая нарязваме целината на кубчета и я слагаме заедно с нарязания на ситно магданоз в тенджерата. Оставяме да се задуши 6-7 минути. Изваждаме от тенджерата половината от лещата, пасираме и я връщаме обратно в тенджерата. Нарязваме вурстовете на кръгчета и ги добавяме в тенджерата. След като ястието заври, сервираме.