Накисваме лещата от предната вечер във вода.
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме заедно с маслото в голяма тенджера. След това пресоваме скилидката чесън и задушаваме за малко, заедно с лука. Слагаме в тенджерата лещата, сипваме водата и оставяме да къкри на слаб огън (докато лещата омекне - около 30-40 минути). Накрая нарязваме целината на кубчета и я слагаме заедно с нарязания на ситно магданоз в тенджерата. Оставяме да се задуши 6-7 минути. Изваждаме от тенджерата половината от лещата, пасираме и я връщаме обратно в тенджерата. Нарязваме вурстовете на кръгчета и ги добавяме в тенджерата. След като ястието заври, сервираме.
Нужни продукти
4 кнакера
500 гр леща
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
4 кръгчета целина
3 с.л. оцет
2 л вода
2 с.л. масло
2 глави лук
сол
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти