Ризото
нужно време
150 минутипорции
6трудност
- -сготвиха
1Можете да го направите и само с пилешко месо, като вместо телешко месо сложите телешки бульон. Надявам се да ви хареса :)
Обелете и измийте морковите и ги нарежете на едри кръгчета.
Обелете лука и целината. Нарежете лука наситно, а целината - на резени.
Измийте пилето, подсушете го, нарежете го на парчета и отстранете костите.
В тенджера сложете костите, крилцата, шийката, телешкото, морковите, целината и половината лук, залейте с 2 литра вода,
поръсете леко с черен пипер и сол, и варете около 70 минути.
В друга тенджера загрейте зехтина и маслото.
Прибавете останалия лук и го запържете до прозрачност.
Сложете суровите пилешки парчета и ги запържете за няколко минути.
Налейте виното, посолете и варете под капак на тих огън около 50 минути.
Сипете ориза (арборио, карнароли или виалоне нано), разбъркайте добре и на малки порции доливайте от горещия бульон.
Когато оризьт се свари, поръсете с половината настърган кашкавал иразбъркайте добре.
Сервирайте ястието поръсено с останалия кашкавал.