Нужни продукти
500 гр. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 кг. картофи
1 ч.ч. бира
2 твърдо сверени яйца
1 морков
1 кисела краставичка
150 гр. кашкавал
олио
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма.
Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце, нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал.
Отстрани слагаме нарязаните, като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.06.2010 г. 18:01 Полезен 10

към сместа добавете царавица, грах и гъби,след което го измесете и го разтелете в тава.пе4ете до готовност след което го покрийте с картофено пюре ,настъргайте и кашкавал и допечете до зачервяване.сервирайте със салата според сезона.приятен апетит

daniela коментира
Подобни рецепти