Нужни продукти

4 бр. шаранчета около 300 г едното
1 ч.ч. олио
2-3 с.л. брашно
2 бр. лимони
1 морков
80 г целина
1 гл. лук
1 дафинов лист
черен пипер
1 корен от магданоз
1 к.л. червен пипер
2 с.л. ситно счукани орехи
сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 45 минути
общо 60 минути

Стъпки

Рибата се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои 1 час. Овалва се в брашно и се пържи на умерен огън. В същата мазнина се слага нарязания на ситно лук, по разбърква се и се слага 1 с.л. брашно, разбърква се и се слагат ситно нарязаните зеленчуци. Добавят се подправките, орехите и 1 ч.ч.топла вода. Сосът се вари на тих огън под капак, до омекване на зеленчуците. Преди да се махне от огъня се посолява и се добавя сокът от 1 лимон. Пасира се. Пържената риба се залива със соса и се украсява със ситно нарязан магданоз.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти