Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако кашкавалът не полепва по шницелите, поръсете върху страната, която все още, не е в олиото. Върху изпържените вече шницели, при сервиране може да ги полеете с малко разтопено масло.

Нужни продукти
1 кг. кайма
4 с.л. прясно мляко
1 с.л. ронена чубрица
1 ч.л. лют или сладък червен пипер
20 г масло
2 яйца
100 г кашкавал
брашно
галета или хлебни трохи на блендер
черен пипер
олио
сол
Нужно Време
подготовка 70 минути
готвене 30 минути
общо 100 минути
Стъпки

Омесва се каймата с черен пипер на вкус, млякото, чубрицата, червения пипер, ако е нужно сол.

Оставя се да престои 1 час в хладилника.

Разделя се на 6 топчета и се оформят шницели.

Панират се в брашно, разбитите яйца и галетата размесена със ситно настъргания кашкавал.

Пържат се на умерен огън в олио и маслото до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти