Сладки с ядки
Към пресятото брашно се слага маслото. Замесва се тесто на трохи.
Прибавят се 125 гр. пудра захар, бакпулверът, жълтъците и лимоновата кора или ванилия.
Леко се замесва тесто, което не се доизмесва, за да станат сладките по-крехки. Оставя се в хладилника за 1 час /може и повече/.
Разбиват се белтъците на сняг като се добавя се по малко, останалата захар.
Сипват се по малко и смлените ядки и се бърка леко с дървена лъжица.
Тестото се разточва на кора, дебела около 1/2 см. и с чаша или форма се правят кръгли сладки.
С къдрав шприц от белтъчната смес се прави венец, върху всяка сладка.
Пекът се на умерена фурна до порозовяване.
В средата на опечените сладки се слага от сладкото.