Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 малка глава лук                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                70 г. кр. масло                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                250 г. гъби кладница (или друг вид крехки гъби , може и с печурки , но пресни)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                300 мл прясно мляко                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                чер пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                лимонов сок                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        10
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        25
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Запържваме нарязаният на ситно лук в кравето масло, добавяме измитите и нарязани гъби да се задушат на тих огън. Когато остане на мазнина, прибавяме брашното да се запържи и наливаме половин литър вода. Когато заври, посоляваме и оставаме да да покъкри около 12-15 мин. Застройваме с прясното мляко и овкусяваме с чер пипер и лимонов сок.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        