Свински карета със сметанов сос, гъби и горчица
Нарежете добре подсушеното контрафиле на филии с дебелина около 1.5 см. Разтеглете с ръце, за да ги изтъните леко. Поръсете със сол и черен пипер и намажете от двете страни с 1 с.л. горчица. Оставете месото да престои 10-20 минути за да поеме ароматите.
Загрейте малко олио в тигана и добавете част от каретата. Изчакайте около 10-на секунди само да побелее месото и обърнете със щипка, а не вилица. Пържете около 1.5 мин. и отново обърнете. Пържете около 1.5 минута и извадете.
Готовите карета поставете на топло и завийте с фолио. Изпържете и останалата част от каретата.
Изсипете в тигана нарязаните на филийки гъби и разбъркайте за да оберее всички частици, отделени при пърженето на месото. Гответе докато изври водата отделена от гъбите.
Добавете 1 с.л. бял балсамов оцет (или 2-3 с.л. вино) и гответе докато се изпари течността.
Добавете сметаната, предварително смесена с 1 с.л. горчица и гъбения(зеленчуков) бульон. Подправете на вкус със сол и черен пипер и варете докато соса се сгъсти.
Малко преди да свалите от котлона добавете няколко листенца босилек.