Свинско със салата от черен боб
нужно време
200 минутипорции
- -трудност
- -сготвиха
1Едно предложение от Атина, Гърция.
Измиваме месото, посоляваме и ръсим с пипер. Леко начукваме филенцата. Върху тях нареждаме зърна пипер, свиваме месото на рулца и го завързваме или защипваме с клечки за зъби. Варим го половин час в малко вода заедно с естрагона и кориандъра.
След това го изваждаме от водата, намазваме със зехтин и изпичаме във фурна на 180 градуса още половин час – до готовност.
Приготвяме бобената салата: Сваряваме боба – може да му смените водата поне един път по време на варенето. Изцеждаме го през гевгир и го обливаме със студена вода. Слагаме го в купа заедно с целината, лука, морковите и магданоза и го объркваме.
Приготвяме соса от половин чаша зехтин и четвърт чаша оцет балзамико, малко сол и чер пипер. Заливаме салатата с половината сос и я объркваме да го поеме.
Нарязваме свинските рулца на резени и ги сервираме с боба, полят с още сос.