Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако искате супата да е по гъстичка, може да сложите след като заври 1 к.ч. ориз, или 2-3 шепи фиде, или да направите застройка, като разбъркате 1 с.л. брашно с 1 с.л. кисело мляко и 1 яйце и я добавите преди да свалите от огъня.

Нужни продукти
400 гр. телешко месо
1 гл. лук
2 моркова
50 гр. целина
2 скилидки чесън
100 гр. гъби
30 гр. масло
3-4 стръка магданоз
олио
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Нарязваме телешкото на кубчета и го задушаваме в малко олио и вода.

Като се изпари водата, добавяме нарязаните на ситно лук, моркови, чесън и целина.

Задушаваме няколко минути и добавяме нарязаните на филийки гъби, объркваме, посоляваме и запържваме за 2-3 мин.

Заливаме с 1 1/2 л. вода и оставяме да ври на тих огън, под капак, до омекване на месото.

Преди да свалите от огъня, добавете маслото и нарязания на ситно магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти