Телешки гърди със зеленчуци
Отворете гърдите с остър нож между месото и ребрата, за да ги напълните. Пригответе плънката, като смесите смляното месо с накиснатия в малко вода и изстискан хляб, ситно нарязаните лук, чесън и магданоз. Прибавете разбитите яйца, сол и черен пипер. С получената смес напълнете гърдите.
Завържете добре месото с конец, за да не изпадне плънката, но не много стегнато, защото при печенето плънката се надува. В голяма тенджера сгорещете 2 л вода заедно с нарязаните лук и праз.
Когато водата заври, сложете вътре месото. Варете 45 минути и прибавете сол, черен пипер и нарязаните ряпа и целина.
15 минути преди края на варенето прибавете дребните лукчета. Когато месото се свари, го извадете от бульона и го сервирайте.