В тиган с олио се запържват нарязаните чушки и лук, добавят се настърганите домати, сол, захар, червен и черен пипер.
Щом се сгъсти, се сваля от котлона.
Замесваме тесто, като първо разтваряме маята в топлата вода със захарта.
Щом шупне, се добавят солта, олиото, брашното.
Замесеното тесто се оставя да втаса 30 мин.
Вземат се гювечета и се намазва външната страна с олио.
Нареждат се в тава с дъното нагоре.
Късаме топка тесто и я разточваме на малка кора.
Облепваме намазаното гювече.
Така се прави и с капака.
Намазваме с разбит жълтък и печем 20 мин. в предварително загрята фурна.
Готовата гозба се сипва в изпеченото тестено гювече и се поднася.
Уникално вкусно е! Добър апетит!