Нужни продукти
10-12 бр. печени чушки
500 гр. домати
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. захар
2 глави лук
сол
черен пипер
червен пипер
За тестото:
4 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. топла вода
1 пак. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. олио
1 жълтък за намазване
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

В тиган с олио се запържват нарязаните чушки и лук, добавят се настърганите домати, сол, захар, червен и черен пипер.

Щом се сгъсти, се сваля от котлона.

Замесваме тесто, като първо разтваряме маята в топлата вода със захарта.

Щом шупне, се добавят солта, олиото, брашното.

Замесеното тесто се оставя да втаса 30 мин.

Вземат се гювечета и се намазва външната страна с олио.

Нареждат се в тава с дъното нагоре.

Късаме топка тесто и я разточваме на малка кора.

Облепваме намазаното гювече.

Така се прави и с капака.

Намазваме с разбит жълтък и печем 20 мин. в предварително загрята фурна.

Готовата гозба се сипва в изпеченото тестено гювече и се поднася.

Уникално вкусно е! Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти