Нужни продукти
1 малка тиква
250 гр. пудра захар
300 гр. орехови ядки
1 к.л. канела
1 ч.ч. мармалад от шипки или сливи
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Тиквата обелвате и нарязвате на парчета. Слагате я в тенджера с 1-2 кафени чашки вода и варите на умерен огън, докато омекне съвсем.
Смачквате я на пюре и се прибавяте захарта и смлените орехови ядки.
Разбърквате и държите на слаб огън до пълното изпаряване на течността, ако е нужно - например сте попаднали на по-водна тиква.
Половината от тиквената смес изсипвате в намазана с масло тортена форма.
Отгоре разстилате мармалада, а върху него слагате останалата тиквена смес.
Най-отгоре тортата наръсвате с канела и я оставяте да престои една нощ в хладилника, за да се стегне.
Mнения на кулинари
добави коментар
13.11.2011 г. 15:22
Защо не мога да сложа рецептата в кутията?
Подобни рецепти
Здравейте, проблема е отстранен.