Нужни продукти
500 г брашно
250 мл топла вода
20 г жива мая
50 мл олио
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
За плънката:
250 г сирене
100 г масло /60 - 70 гр. , от които - разтопено/
2 яйца
1 жълтък за намазване
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 60 минути
общо 80 минути
Стъпки

Маята се разтваря със захарта в топлата вода.

Изчаква се за кратко да се активира и се добавят останалите продукти.

Премесва се веднъж.

Отново втасало се разделя на четири части.

Всяка се разточва на много тънка правоъгълна кора, върху се маже от разтопеното масло и се поръсва равномерно със смес от натрошеното сирене и двете яйца.

Навива се на руло. Завива се в тавичка и така последователно останалите.

Оставя се да почине така за около половин час, след което се намазва с разбития жълтък.

Отгоре се разпределя останалото масло и се пече в предварително незагрята фурна на 170 градуса до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти