Нужни продукти
500 г брашно
250 мл топла вода
20 г жива мая
50 мл олио
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
За плънката:
250 г сирене
100 г масло /60 - 70 гр. , от които - разтопено/
2 яйца
1 жълтък за намазване
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Маята се разтваря със захарта в топлата вода.
Изчаква се за кратко да се активира и се добавят останалите продукти.
Премесва се веднъж.
Отново втасало се разделя на четири части.
Всяка се разточва на много тънка правоъгълна кора, върху се маже от разтопеното масло и се поръсва равномерно със смес от натрошеното сирене и двете яйца.
Навива се на руло. Завива се в тавичка и така последователно останалите.
Оставя се да почине така за около половин час, след което се намазва с разбития жълтък.
Отгоре се разпределя останалото масло и се пече в предварително незагрята фурна на 170 градуса до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти