Вкусни свински муцунки
нужно време
295 минутипорции
5трудност
- -сготвиха
1За повече информация ми пишете на cabba@abv.bg
Свинските маски като цяло не са разпространени много в София. Аз лично ги купувам от едно магазинче за месо на женския пазар, то е от към страната на зеленчуците. В провинцията те са по - разпространени.
И така след като се снабдите с една свинска маска или както я наричаме в моето семейство муцунка :) трябва да я разрежете на две по дължина, а след това двете парчета на тънки лентички. Тези лентички ги слагате в достатъчно голяма тенджера. Към тях добавяте останалите съставки и ги разбърквате добре. Хубаво е, ако престоят поне 4 часа.
Всъщност, колкото повече, толкова по-хубави стават. След като преседят имате два варианта.
Първият и за мен по-вкусен е да ги изпечете на скара, като не хвърляте соса. След като в него не остане нито една муцунка връщате изпечените в него. Трябва да оставите соса с муцунките в него да заври и го махате от печката. След това муцунките са готови за ядене.
Вторият вариант е да ги изсипете в една тава и да ги запечете. Печенето отнема повече от час, но резултата е страхотен. От мен имате само едно : \\\\\\\\\\\\\\\"Да ви е сладко\\\\\\\\\\\\\\\".