
Зеленчукова супа
Нужни продукти
125 гр грис
2 глави лук
2 с.л. краве масло
1 връзка магданоз
1 морков
1 резен целина
сол
черен пипер
1 яйце
лимонов сок за застройката
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
45
минути
общо
60
минути
Стъпки
Запържете нарязания на ситно лук в маслото, прибавете почистените и нарязани на кубчета морков и целина, прехвърлете ги в дълбока тенджера, залейте ги с 1 и 1/2 л гореща подсолена вода и ги варете 15-20 мин. Запържете отделно гриса в малко масло до зачервяване и го изсипете в супата. Оставете я да поври 5-10 мин, посолете, поръсете с черен пипер, свалете я от котлона и когато изстине, я застройте с разбитото яйце и лимонов сок. Готовата супа поръсете с магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти