Нужни продукти
125 гр грис
2 глави лук
2 с.л. краве масло
1 връзка магданоз
1 морков
1 резен целина
сол
черен пипер
1 яйце
лимонов сок за застройката
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 45 минути
общо 60 минути
Стъпки

Запържете нарязания на ситно лук в мас­лото, прибавете почистените и нарязани на куб­чета морков и целина, прехвърлете ги в дълбо­ка тенджера, залейте ги с 1 и 1/2 л гореща подсолена вода и ги варете 15-20 мин. Запържете отделно гриса в малко масло до зачервяване и го изсипете в супата. Оставете я да поври 5-10 мин, посолете, поръсете с черен пипер, свалете я от котлона и когато изстине, я застройте с разбитото яйце и лимонов сок. Готовата супа поръсете с магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти