Нужни продукти
1 агнешки комплект с було
60 г. масло
2 връзки пресен лук
1 ч.ч. ориз
1 с.л. стафиди
1/2 вр. магданоз
1 с.л джоджен
1 ч.л. чубрица
черен пипер
олио
сол
1 яйце
1 к.ч. доматен сос
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 30 минути
общо 120 минути
Стъпки

Агнешкото було се накисва в студена вода и се разделя на толкова части, колкото ще бъдат порциите от ястието. Почистения и измит агнешки комплект се слага да се свари в подсолена вода. Нарязва се на малки кубчета.
В 1 к.ч. загрято олио се запържва леко нарязания лук, измития ориз, стафидите и 2 и 1/2 ч.ч. прецеден бульон от варенето на комплекта разбърква се, добавя се кубчетата месо, доматения сос, разбърква се и се изсипва в тавичка намазана с масло. Отгоре се подреждат парчетата було, като се оформят на купчинки, заливат се с разтопено масло и се запичат на умерена фурна. Мажат се с яйце и пак се запичат.
Ако нямате було може да разбиете 1 яйце с 3 с.л. кисело мляко и 1 с.л. брашно и да залеете ястието, след като ориза се е сварил и да запечете.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти