Дроб - сарма
Агнешкото було се накисва в студена вода и се разделя на толкова части, колкото ще бъдат порциите от ястието. Почистения и измит агнешки комплект се слага да се свари в подсолена вода. Нарязва се на малки кубчета.
В 1 к.ч. загрято олио се запържва леко нарязания лук, измития ориз, стафидите и 2 и 1/2 ч.ч. прецеден бульон от варенето на комплекта разбърква се, добавя се кубчетата месо, доматения сос, разбърква се и се изсипва в тавичка намазана с масло. Отгоре се подреждат парчетата було, като се оформят на купчинки, заливат се с разтопено масло и се запичат на умерена фурна. Мажат се с яйце и пак се запичат.
Ако нямате було може да разбиете 1 яйце с 3 с.л. кисело мляко и 1 с.л. брашно и да залеете ястието, след като ориза се е сварил и да запечете.