Блогът за Гергьовден

Тази тема има за цел да ти помогне с всички приготовления по един от най-хубавите пролетни празници - Гергьовден. Търсиш вдъхновение или искаш да споделиш своя кулинарен шедьовър? Не знаеш как да сготвиш агнешкото? Тук ще разбереш всички кулинарни празнични традиции, както и ще ти покажем основни тънкости, свързани с приготвянето на гергьовското агне.

Меню с рецепти за Гергьовден

04.05.2010 г. 00:00
2372
Меню с рецепти за Гергьовден

Българите традиционно почитат всички празници лични и национални като събират семейство и приятели на богата трапеза. Гергьовден, като едни от старите, обичани и почитани от всички празници, не прави изключение.
От стари времена датира традицията свързана с гергьовското агне, което задължително присъства на трапезата на празника. Независимо в коя точка на света се намира българинът неизменно си осигурява агнешко за Гергьовден.
Агнешкото месо има специфичен вкус, който го прави деликатес за някой, а за други странно и не твърде предпочитано. В последните години то не е сред разпространените за консумация храни и много домакини са забравили рецептите от старите тефтери, за тях а и за тези които искат до опитат нов кулинарен експеримент сме подготвили 12 специални предложения как да приготвите гергьовското агне.
В групата са включени рецепти предложени от вас, малко класика от дебелите книги, и малко екзотични предложения. Сигурни сме, че ще откриете нещо точно по ваш вкус, а после очакваме да споделите мнението и съветите си.
Весел празник и приятни кулинарни забавления.
Пита с мая
Питка сьс сода
Агнешки кебап
Агнешки шишчета
Агнешко бутче с картофи
Агнешко с зеленчуци
Агнешко с лимон
Агнешко с ориз
Агнешко с пресен лук
Дроб - сарма
Курбан чорба
Печен агнешки бут
Печени агнешки ребра
Шпиковано бутче с вино