Нужни продукти за пазаруване

1 кг. агнешко месо
5-6 връзки пресен лук
200 мл. бяло вино
100 г масло
4 скилидки чесън
1 вр. магданоз
1 люта чушка /по желание/
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 120 минути
общо 135 минути

Стъпки

Шпековайте месото с нарязаните на половина скилидки чесън.

Нарежете лука и го посолете.

Нарежете магданоза и чушката.

Сложете месото в подходящ съд за печене или в тавичка.

Върху месото наредете лука, поръсете с магданоза, чушката и черен пипер, залейте с бялото вино, 200 мл. вода и мазнината.

Захлупете или завийте с фолио.

Печете на умерена фурна, около 2 часа.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти