Нужни продукти
1 кг бяла риба
1/2 к.ч. олио (зехтин)
1 к.ч. ситно счукани орехови ядки
2 скилидки чесън
1 с.л. оцет
2 лютиви чушлета
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
- -
минути
общо
45
минути
Стъпки
Рибата се почиства и измива. Нарязва се на филийки около 2 см, посолява се поръсва се с черен пипер, сол и олио и се пече на умерена скара (тефлонов тиган). Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Чесънът се счуква със сол, добавя се черен пипер, ситно нарязан магданоз, оцет, ситно нарязаните чушлета, олио, попарва се с 1 ч.ч. гореща вода, добавят се орехите и се разбърква ( може да се пасира).
Рибата се поднася топла, залята със соса и гарнитура от варени картофи, залети с разтопено масло и поръсени с магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти