Чомлек от Банско
ЗА
рецептата
Ястието може да се направи и със свински джолан или с плешка.
Нужни продукти
1 кг. обезкостен телешки джолан
1 кг. картофи
2 моркова
1 гл. лук
500 гр. гъби
черен пипер
1 ч.ч. вино
2-3 дафинови листа
50 гр. масло
1 настърган домат (сос)
сол
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
300
минути
общо
330
минути
Стъпки
Месото се нарязва на порции. Обелените картофи, морковите, лука и гъбите се нарязват на едро. Поставят се в гювеч или йена.
Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер, заливат се с виното и се слага дафиновия лист.
Долива се вода да покрие продуктите, разбърква се, залива се със смес от домата и маслото. Покрива се с фолио и се слага капака на съда.
Пече се 5 часа, след завиране, на тих огън.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти