Йорданка Кумецова
ЗА рецептата

По желание може да сложите и бяло и царевично брашно по 1 и 1/2 чаени чаши.

Нужни продукти
3 ч.ч. бяло брашно
250-300 гр. сварено телешко или агнешко месо
200 гр. сирене
125 гр. масло
500 гр. картофи
3 бр. яйца
сол
кисело мляко
компот
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

В по-голяма тенджера с 1 1/2 л. вода и малко сол се варят обелените цели картофи. След като се сварят, но не трябва да стават на каша, върху тях се слага брашното, като без да се разбърква се оставя така за около 15 минути. След това тенджерата се сваля от котлона и сместа се разбърква с точилка (до хомогенна смес).

В голяма тава се слага разтопеното масло, върху него се ръси по цялата тава от нарязаното на средно големи парченца месо и натрошеното сирене, смесено с яйцата. След това на тънък слой се разстила качамака. На няколко места се надупчва с вилица, за да не загарят продуктите и така тавата се поставя горе на печката за около 10-15 минути Огъня не трябва да е много силен.

Качамака се консумира топъл, гарниран с кисело мляко или компот.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти