Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Ако не можете да разберете дали се е опекъл, продупчете с клечка, ако има по клечката още от сместа, печете още малко.

Нужни продукти
1 с.л. какао
1 ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
50 гр. шоколад (байкалче)
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Какаото, захарта, киселото мляко и содата се разбъркват в дълбок съд, изсипва се олиото, бърка се накрая се изсипва брашното. бърка се леко. Изсипва се в тавичка намазана с мазнина, ако имате хартия за печене, я сложете. Пече се на умерена фурна. Като се извади от фурната отгоре се настъргва шоколада.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.06.2023 г. 16:23 Полезен 0

Можете ли да ми кажете дали това е добра идея и какво стана? Вместо настърган шоколад, използването на течен шоколад отгоре на кекса също е добра идея. Това ще допринесе за различна текстура и вкус, като добави още по-шоколадов елемент на кекса. Най-вероятно, резултатът ще е вкусен и необичаен кекс със слой на течен шоколад отгоре.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
19.02.2015 г. 14:45 Полезен 6

Мисля,че брашното е в повече и,че една чаена чаша е достатъчно.

iana_z.zaharieva
iana_z.zaharieva коментира
18.03.2013 г. 01:18 Полезен 6

Може да не загрявате фурната предварително.В тази рецепта няма яйца.

Любомир Ангелов
Любомир Ангелов коментира
18.11.2012 г. 18:40 Полезен 7

Трябва ли фурната да е предварително загрята ?

ilina.nedeva
ilina.nedeva коментира
Подобни рецепти