Ако не можете да разберете дали се е опекъл, продупчете с клечка, ако има по клечката още от сместа, печете още малко.
Какаото, захарта, киселото мляко и содата се разбъркват в дълбок съд, изсипва се олиото, бърка се накрая се изсипва брашното. бърка се леко. Изсипва се в тавичка намазана с мазнина, ако имате хартия за печене, я сложете. Пече се на умерена фурна. Като се извади от фурната отгоре се настъргва шоколада.
Вместо настърган шоколад, сложих отгоре течен
Мисля,че брашното е в повече и,че една чаена чаша е достатъчно.
МНОГО Е ВКУСЕН ЛЮБО
Може да не загрявате фурната предварително.В тази рецепта няма яйца.
Трябва ли фурната да е предварително загрята ?
Можете ли да ми кажете дали това е добра идея и какво стана? Вместо настърган шоколад, използването на течен шоколад отгоре на кекса също е добра идея. Това ще допринесе за различна текстура и вкус, като добави още по-шоколадов елемент на кекса. Най-вероятно, резултатът ще е вкусен и необичаен кекс със слой на течен шоколад отгоре.