Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги на четвъртини, след което ги варим за около 30 мин. в слабо подсолена вода. Загряваме млякото, заедно с маслото. Отцеждаме картофите и ги намачкваме с вилица или пасираме с пасатор. Малко по малко добавяме млякото и го разбъркваме в картофите, докато получим желаната консистенция.
Овкусяваме със сол и настъргано индийско орехче. Покриваме картофеното пюре и го оставяме на топло. Срязваме вурстовете на две – по дължина. От външната страна им правим леки разрези. Слагаме в тигана малко мазнина и ги изпържваме. Сервираме изпържените вурстове с картофено пюре, полято с малко мазнина от тигана.
Нужни продукти
8 боквурста
700 г картофи
4 ч.л.
Сол
Олио
700 мл. прясно мляко
Индийско орехче
Масло
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти