Нужни продукти
500 гр кайма
2 средно големи гл. лук
170 гр пушено сирене
1 филия бял хляб
1 к.ч. прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
1 к.л. черен пипер
3 червени домата
олио
сол
1 яйце
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

От каймата, настъргания лук, накиснатия в млякото хляб, яйцето и подправките се омесва гладка смес. (При омесването сместа не трябва да се прекарва между пръстите!) Получената смес се разделя на 15-18 топчета. С намаслени в олио ръце всяко топче се оформя на кръгло кюфте и се поставя в намаслена тавичка. Кюфтетата се запичат във фурна за кратко време като се обръщат 1-2 пъти. Тавичката се изважда от фурната, върху всяко кюфте се поставя кръгче от пушеното сирене, връщат се отново във фурната и се запичат до леко зачервяване на сиренето. Като се извадят върху им се поставя по едно парченце от домат.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
05.04.2011 г. 06:49 Полезен 6

Е кое му е по-здравословното - всичката тази мазнина в тавичката служи да запържи кюфтетата... Същата работа става... Освен това как ще сложиш домат върху кръгло кюфте? И защо като можеш да си спретнеш доматена салата?

Марийка коментира
10.04.2010 г. 19:33 Полезен 4

Рецептата е отлична. Малко по-калорично е, но е и здравословно, защото кюфтетата не са пържени.

Pavla коментира
Подобни рецепти