Македонска (средногорска) наденица с картофи
Нужни продукти
250 г наденица
500 г картофи
75 г мазнина
1/5 връзка магданоз
1 главичка кромид лук
5 червени пиперки (печени или мариновани)
сол
черен пипер
горчица на вкус.
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
15
минути
общо
55
минути
Стъпки
Картофите се сваряват и се обелват, нарязват се на кубчета и се посоляват. Наденицата се почиства от обвивката и се нарязва на парчета, дълги 6 до 8см, които се разцепват по дължина. На всяко парче се правят нарези на няколко места. Мазнината се сгорещява в тавичка, в която се слагат лукът (дребно нарязан), картофите и 1/2 от магданоза (ситно нарязан) и се разбъркват добре. Отгоре се нареждат парчетата от наденицата. Ястието се запича в силна фурна и веднага се поднася, като се украсява с ивички от пиперките и листа от магданоз!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти