Тази рецепта за марината за пържоли е много лесна и пържолите стават много крехки и сочни. Това е една от първите маринати, с които успявам да направя пържолите крехки и сочни на фурна.
В голяма купа смесете 2 супени лъжици зехтин или олио, 1 супена лъжица чубрица, черен пипер на вкус, 2 чаени лъжички сол и 2 супени лъжици червен пипер.
В чаша от 250 мл разбийте с вилица 2 супени лъжици кисело мляко (вие избирате процентната масленост) и го разредете с вода до края на чашата, за да стане айран.
Изсипете айрана в купата със сместта от подправки.
Измийте 5-6 свински пържоли и ги поставете в купата с приготвената смес. Бъркайте добре.
Ако сместта не покрие пържолите, допълнете с вода до покриване на месото.
Оставете пържолите в хладилника за поне 2 часа. Оптимално е да ги приготвите вечер и да ги оставите през нощта.
След като пържолите са престояли достатъчно време, извадете ги и ги наредете във фурнената тава.
Изсипете малко от маринатата в тавата, само за да я покрие, не повече.
Печете на 220 градуса за 30 минути.