Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Тази рецепта за марината за пържоли е много лесна и пържолите стават много крехки и сочни. Това е една от първите маринати, с които успявам да направя пържолите крехки и сочни на фурна.

Нужни продукти
5-6 бр. свински пържоли (всякакъв вид)
2 с.л. кисело мляко (какъвто % имате)
2 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
2 с.л. зехтин или олио
2 ч.л. сол (ползвам келтска)
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 30 минути
общо 40 минути
Стъпки

В голяма купа смесете 2 супени лъжици зехтин или олио, 1 супена лъжица чубрица, черен пипер на вкус, 2 чаени лъжички сол и 2 супени лъжици червен пипер.

В чаша от 250 мл разбийте с вилица 2 супени лъжици кисело мляко (вие избирате процентната масленост) и го разредете с вода до края на чашата, за да стане айран.

Изсипете айрана в купата със сместта от подправки.

Измийте 5-6 свински пържоли и ги поставете в купата с приготвената смес. Бъркайте добре.

Ако сместта не покрие пържолите, допълнете с вода до покриване на месото.

Оставете пържолите в хладилника за поне 2 часа. Оптимално е да ги приготвите вечер и да ги оставите през нощта.

След като пържолите са престояли достатъчно време, извадете ги и ги наредете във фурнената тава.

Изсипете малко от маринатата в тавата, само за да я покрие, не повече.

Печете на 220 градуса за 30 минути.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти