ЗА рецептата

Добре е, ако нямате помощник в кухнята, за сгъването, да започнете пърженето, след като сте приготвили всички тумбачета, защото се пържат бързо. :)

Нужни продукти

3 ч.ч. пресято брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
За плънката :
1 яйце
около 150 гр. сирене - или колкото поеме яйцето, да се получи смес, която не се разтича.
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути

Стъпки

Изсипваме брашното в неголяма тава и правим кладенче. Содата и солта се разбъркват в млякото и се изсипва в брашното. Бъркаме с лъжица, докато тестото се посгъсти.
Посипваме брашното на плота на който точим и доомесваме да се получи меко тесто. Разточваме с дебелина около 6-7 мм.

С чаша - диаметър, около 7 см., изрязваме кръгове. Изрезките отново се омесват и нарязват, и така до изчерпване на тестото.
Слагаме по 1 ч.л. от плънката в средата на кръга и сгъваме, като притискаме краищата, за да не излиза плънката при пърженето.

Пържим в горещо олио, на средна степен на котлона

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
22.09.2014 г. 14:20 Полезен 0

Изключително вкусни са! Аз дори ги предпочитам без плънка като мекици. Ям ги или с по малко сирене и черешов/вишнев сироп.

huskytail коментира

Подобни рецепти