Нужни продукти
2 кг картофи
1 кг свинска кайма
150 гр кашкавал
150 мл бяло вино
150 мл газирана вода
3 домата
1 вр. зелен лук
1 ч.л. сол
1 щипка риган
микс от подправки эа барбекю
магданоз
босилек
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
1.Каймата се омесва с ригана, солта, бялото вино, черния пипер и подправката эа барбекю. Разпределя се върху намаэнена със зехтин тава.
2.Картофите се сваряват и се намачкват с преса. Доматите се нарязват на филии.
3.Филийките домати се подреждат върху каймата, така, че да я покрият. Отгоре се разпределя картофеното пюре.
4.Поръсват се с босилек и накълцан магданоз, настъргва се кашкавала.
5.Мусаката се пече в предварително загрята фурна, при температура 200 градуса, която постепенно се намалява.
Изважда се когато кашкавалът се изпече до коричка
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
По хубава мусака няма......