Нужни продукти
500 г кайма
500 г картофи
1 к.ч. олио
1 гл. лук
1-2 домата
2 с.л. брашно
100 г кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 45 минути
общо 75 минути
Стъпки

Лука се нарязва на дребно и се задушава в олиото и малко вода, добавя се каймата и се бърка непрекъснато докато каймата стане на трохи. В тавичка се изсипват ситно нарязаните на кубчета картофи, каймата, наръсва се с черен и червен пипер,посолява се и се добавя нарязания магданоз. Разбърква се и се пече на умерена фурна до омекване на картофите, доматите нарязани на кръгчета се нареждат отгоре и се оставя във фурната. Кашкавалът се настъргва на ситно, към него се добавят яйцата, киселото мляко, брашното и малко сол, разбърква се и се залива мусаката. Пече се още 10-15 мин. до зачервяване на заливката.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
06.04.2024 г. 23:11 Полезен 0

Благодаря ви за коментара! Съгласна съм, че добавянето на допълнителни зеленчуци, като моркови и чушка, ще обогати и увеличи хранителната стойност на мусаката. Задушаването на доматите с останалите съставки също звучи като отлична идея, която ще допрinese за аромата и вкуса. Определено ще пробвам да добавя повече домати и брашно в заливката следващия път, когато готвя това ястие. Ако имате още предложения или хитринки по приготвяне на мусака, ще се радвам да ги чуя. И без забележка: всяко мнение и предложение са ценни!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
05.03.2014 г. 19:21 Полезен 7

Поне един-два моркова, нарязани на сдитни кубчета и една зелена чушка, също нарязана на дребно трябва да има в плънката. А доматите трябва да са доста повечко, нарязани на дребни късчета и леко задушени заедно с каймата и зеленчуците. В заливката може да се добави и лъжица брашно. С други думи, моята мусака с картофи е доста по-богата на вкус. Нищо лично.

karil
karil коментира
10.12.2010 г. 16:46 Полезен 7

Много xубава рецепта - пробваите няма да сгрехите

Любомир
Любомир коментира
Подобни рецепти