Може да приготвите сироп от 300 мл. вода и 300 г захар и да потопите набързо ореховките в горещия сироп.
Маслото и брашното се месят докато станат на трохи.
Добавят се маята, хладкото прясно мляко, захарта и 2 жълтъка.
Замесва се тесто, ако тестото лепне добавете още малко брашно.
Разделя се на 5 топки.
Всяка топка се разточва на правоъгълник с размери, около 30 на 30 см.
Белтъците, захарта и счуканите на ситно орехи се смесват и се бъркат с дървена лъжица, до хомогенна смес. Разпределяме на 5 части за всяка кора.
От плънката правим лента в единия край на кората и завиваме на руло.
Разтегляме внимателно още около 15-20 см. и режем на ромбчета.
Слагат се в тава изправени, намазват се с разбит, с малко вода или мляко, жълтък.
Пекат се на умерена фурна до зачервяване.